Rezervari Non Stop : +40 723 508 531 / +40 723 199 379

examenul pentru permisul auto

Examenul pentru permisul auto

  • 2016-06-16

Examenul pentru obţinerea permisului de conducere auto ar urma să includă şi poligon şi traseu pe timp de noapte, pe lângă cele două probe actuale, testul teoretic şi traseul pe timp de zi.

Obţinerea permisului de conducere auto ar putea deveni în curând mai dificilă, ca urmare a unui proiect de lege depus în această săptămână la Camera Deputaţilor.

 

Noul proiect prevede înăsprirea condiţiilor prin introducerea a două noi probe în cadrul examenului. Prima dintre ele se referă la un traseu desfăşurat în poligon, în timp ce a doua este un traseu efectuat pe timp de noapte. Aceste două probe se vor adăuga la cele două deja existente: proba teoretică şi proba practică pe traseu pe timp de zi.

Pentru moment, proiectul de lege nu este publicat pe site-ul oficial al Camerei Deputaţilor, astfel că nu sunt cunoscute detalii despre modul în care ar urma să se desfăşoară cele 4 probe pentru obţinerea permisului de conducere, cum ar fi dacă cele trei probe practice vor avea loc în aceeaşi zi sau în zile diferite.

Proiectul de lege a fost iniţiat pentru ca pregătirea şoferilor să fie mai bună pe parcursul efectuării şcolii de şoferi, în contextul în care România a fost în 2015 tara cu cel mai mare numar de decese rutiere la un milion de locuitori în Uniunea Europeană. Proiectul a fost depus la Camera Deputaţilor, însă nu a fost stabilită o zi în care propunerea legislativă va fi supusă la vot.